23.05.2022

Група багатодітних родин вирушила з Одеси до Швейцарії

Сім багатодітних родин, в яких виховуються 23 дитини, вирушили з Одеси до Швейцарії. Про це повідомив сьогодні муніципальний департамент інформації.

Надання тимчасового прихистку одеситам, нагадаємо, ініційоване Всесвітнім єврейським конгресом. Підтримку надано Державним секретаріатом з питань міграції Швейцарії.

Швейцарська сторона надає цим одеським родинам безкоштовне житло й необхідну соціальну допомогу на весь час перебування в країні. Окрім цього, дорослим надається право на роботу в Швейцарії, а дітям – на навчання.

«Мі відправляємо родини й дітей туди, де їм буде безпечніше. Організувати всю поїздку допомагає наш рабин Авраам Вольф разом з небайдужими колегами й друзями. Сім'ї будуть в достатку й безпеці. Для нас це дуже важливо», – розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

Раніше групи одеських багатодітних родин були централізовано евакуйовані до поріднених міст – Регенсбурга (Німеччина) та Генуї (Італія).

А в Польщі наразі перебувають понад 700 дітей з притулків, дитячих будинків та інтернатів Одеси і області (їх евакуювали, нагадаємо, в перші дні повномасштабного воєнного вторгнення російських агресорів в Україну).

Фото, відео: Одеська мерія.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки