18.05.2022

Ворожі кораблі й ракетні атаки. Зведення Оперативного командування «Південь»

В корабельному угрупованні ворожих сил в північно-західній частині Чорного моря створено дві десантні групи із семи великих десантних кораблів. Про це повідомило сьогодні Оперативне командування «Південь».

Зазначається, що штормова погода дещо знизила вірогідність висадки морського десанту, але загалом виключати цю загрозу не можна.

Також напоготові в морі перебувають чотири російські ракетні кораблі з понад 30 крилатими ракетами. Залишається актуальною загроза ракетних ударів не тільки по півдню, а й по всій території України.

В цілому обстановка на півдні України, за оцінками командування, стабільно напружена, але контрольована силами оборони.

Також повідомляється, що протягом ночі наші підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті позиції.

А ворог продовжує укріплення для себе в тому числі запасних відступних рубежів. Активних дій не веде, здійснює дистанційні обстріли наших позицій та населених пунктів з артилерійсько-мінометного озброєння.

Так, при спробі мешканців Херсонщини евакуюватися з окупованих на підконтрольні нам території, ворог, вкотре порушуючи закони і правила війни, накрив їх вогнем з «Граду». П'ятеро людей пораненими вирвались з-під обстрілів, вони доправлені до лікарні, одна – загинула дорогою до медзакладу. Доля ще чотирьох людей не відома.

По Миколаєву на світанку нанесено ракетний удар із застосуванням авіації. Ракетою повітряного базування, що вдарила по житловому району, зруйновано кілька приватних будівель. В деяких з них сталася пожежа, яку ліквідовано силами ДСНС. Загалом пошкоджено понад 20 будівель. Поранено цивільного мешканця.

Ще один ракетний удар з акваторії Чорного моря нанесено й по Одещині. Ворог продовжує спроби нищити інфраструктуру та психологічно тиснути на мирних мешканців, атакуючи на світанку населені пункти регіону. Суттєвих руйнувань та постраждалих нема.

«Дотримуйтесь алгоритмів дій при сигналах повітряної тривоги, не наражайте себе на зайву небезпеку на узбережжі, будьте свідомі і відповідальні у ставленні до інформації, справ, людей та власного життя», – закликають в Оперативному командуванні «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки