18.05.2022

Чотирьох мешканців Одеської області засуджено за розбійний напад та жорстоке вбивство

Прокурори Болградської окружної прокуратури підтримували обвинувачення у суді стосовно чотирьох мешканців Одещини, які скоїли розбійний напад та жорстоке вбивство.

Про це повідомили сьогодні в Одеській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що наприкінці березня 2018 року молодики, заздалегідь озброївшись металевою трубою, пневматичним пістолетом, мотузкою та масками, близько півночі прибули до домоволодіння потерпілого у Болградському районі.

Двоє з нападників, 18-ти та 16-ти років, які були односельцями потерпілого та знали, що на момент нападу чоловік тимчасово проживав один, залишилися неподалік його будинку, аби попередити співучасників у випадку появи сторонніх осіб. Двоє інших злочинців проникли на подвір’я й напали на господаря. Чоловіку завдали декілька ударів металевою трубою по голові, він впав на землю та втратив свідомість.

Після цього жертву перенесли в кімнату будинку, де перев’язали руки мотузкою, позбавивши можливості подальшого опору.

Побачивши, що він прийшов до тями та намагається звільнитися та встати, 15-річний зловмисник здійснив постріл з пневматичного пістолету в обличчя потерпілого та наніс рукояткою зброї не менше 5 ударів в обличчя та по голові. А його 21-річний спільник завдав ще декілька смертельних ударів кулаками та ногами.

Внаслідок спричинених травм чоловік помер. А нападники зникли з місця злочину – разом із викраденим майном на загальну суму 35 тис грн (побутовою технікою, золотими прикрасами).

В прокуратурі додають: старший зі співучасників, раніше, у лютому 2018 року, в Ізмаїлі, протягом однієї ночі, пограбував двох потерпілих та скоїв розбійний напад на ще одного чоловіка.

Вироком Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області 21-річного зловмисника визнано винним у вбивстві, розбійних нападах та грабежах та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Його 15-річного спільника визнано винним у вбивстві та скоєнні розбійного нападу та засуджено до 12 років ув’язнення. Двох інших нападників визнано винними у розбої, в свою чергу, 18-річного молодика засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а 16-річного – до 8 років ув’язнення.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки