12.05.2022

Змієбаївка: біля острова Зміїний загорівся ворожий корабель

В районі острова Зміїний українські військові минулої ночі вразили один з найновіших кораблів російського Чорноморського флоту – судно тилового забезпечення проєкту 23120 «Всеволод Бобров».

Це підтвердив сьогодні речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, додавши, що ворожий корабель загорівся.

Про подальшу долю судна наразі не повідомляється. Наявна інформація про те, що одиниця окупантського флоту зазнала значних пошкоджень, а далі намагалася «дочалапати» до тимчасово окупованого Севастополя, перевіряється.

Йдеться про «новесеньке судно» (приймальний акт державних випробувань було підписано 21 серпня минулого року – після заводських ходових випробувань у Балтійському морі), повідомив керівник проекту «Інститут Чорноморських стратегічних досліджень» Андрій Клименко.

Вперше до головної бази ЧФ – Севастополя – воно прибуло 17 лютого 2022-го. Входить до складу 205-го загону управління допоміжного флоту

Фактично судно є військовим варіантом типових морських суден постачання та забезпечення для морського нафтогазовидобутку. Призначене для завантаження, зберігання, транспортування та передачі сухих вантажів на берег, надводні кораблі, підводні човни та судна, а також для буксирного забезпечення та надання допомоги екіпажам кораблів та суден, що зазнають лиха.

Завдяки крановому обладнанню (два електрогідравлічні крани вантажопідйомністю 50 тонн, буксирні лебідки з тяговим зусиллям 120 і 25 тонн) та системі динамічного позиціонування судно може виконувати вантажні операції біля необладнаних причальних стінок та у відкритому морі.

Являє собою морське, сталеве, однопалубне судно з вінторульовими колонками, рубкою в носі, з вільною площею палуби в кормовій частині, подвійним дном і подвійними бортами, носовими пристроями, що підрулюють, і буксирною лебідкою.

Судно має водолазний комплекс із барокамерою для забезпечення глибоководних водолазних занурень. Корпус із льодовим класом Arc4 розрахований на подолання льоду завтовшки 0,6 м.

Водотоннажність: 9482 т.
Розміри: довжина – 94,88 м, ширина – 22 м, осадка – 8,51 м.
Швидкість повного ходу: 18 вузлів.
Дальність плавання: 5000 миль.
Вантажопідйомність: 2000 т.
Екіпаж: 24 чол.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки