11.04.2022

Сорок сьома доба війни. Підсумки дня на Одещині

На Одещині зберігається загроза застосування агресором ракетного озброєння (зокрема, носієм крилатих ракет типу «Калибр» – російським фрегатом «Адмірал Макаров»).

Про це повідомив сьогодні речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. Він зазначив, що в акваторіях Чрного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують ізоляціювати район ведення бойових дій.

Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров наприкінці сорок сьомої доби героїчного протистояння українського народу повномасштабному воєнному вторгненню росії повідомив, що на Південнобузькому напрямку окупанти намагаються покращити тактичне положення та закріпитись по адміністративних кордонах Херсонської області. Але у підрозділах противника спостерігаються непоодинокі випадки дезертирства.

Водночас на Миколаївщині, вишукуючи відчайдушні способи диверсій, перевдягнені росіяни на трьох цивільних автівках намагалися видати себе за групу евакуйованих місцевих мешканців, що заблукали. Під’їхавши під таким прикриттям до наших позицій, окупанти спробували атакувати, але отримали гідну відсіч. Втративши п’ятьох своїх, рашисти хутко вшилися з поля бою.

Через погіршення погодних умов – штормовий вітер та дощі – противник не може застосовувати безпілотні літальні апарати для розвідки і корегування вогнем.

В Чорноморській операційній зоні сили природи також на боці України: штормова погода значно ускладнює маневрування корабельного угруповання рашистів. Але загроза ракетних ударів з моря залишається, наголосив Владислав Назаров.

Ще про підсумки дня – в коментарі начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки