11.04.2022

Росія готується до партизанської війни на своїй території, – українська розвідка

Мінтранспорту РФ зобовʼязало забезпечити взаємодію залізниці з МВС і ФСБ через «загрозу втручання в роботу об'єктів транспортної інфраструктури на кордонах Ростовської області та Краснодарського краю».

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За словами розвідників, уперше контрдиверсійні заходи на російській залізниці було введено з початком агресії проти України на короткий термін, з розрахунку на швидкий бліцкриг. Після провалу плану їхню дію регулярно продовжують і посилюють.

«Таке підвищення готовності пов’язане, зокрема, з діями білоруських «рейкових партизан», які цілеспрямовано виводять з ладу залізничне сполучення з Україною, щоб ускладнити доставлення підкріплення в зону бойових дій. А нещодавні вибухи поблизу Бєлгорода на місцевій нафтобазі та складах боєприпасів посіяли паніку і в сусідніх російських регіонах РФ. Цим покладено початок партизанській війні та перенесення бойових дій на територію РФ», – зазначили в ГУР Міноборони України.

Тим часом, Росзалізниця вже має проблеми на іншому фронті – економічному: допустила дефолт по одному випуску єврооблігацій, повідомляє Bloomberg. Як пише «Лівий берег», видання посилається на дані Комітету з визначення кредитних деривативів. Росзалізниця намагалася виплатити купон облігацій ще 14 березня, але він не надійшов до інвесторів до кінця 10-денного пільгового періоду. В результаті компанія пропустила виплату відсотків за облігаціями.

Bloomberg зазначає – контракти, які страхують борг компанії від дефолту, будуть активовані рішенням комітету. В цей же час вартість страхування російського боргу зростає, оскільки інвестори оцінюють перспективи дефолту.

Минулого тижня Росія була змушена оплатити облігації рублями, щоб не відставати від своїх боргових зобов’язань, хоча облігації цього не дозволяють.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings нещодавно заявило, що оплата в іншій валюті рівнозначна дефолту, хоча російський уряд має термін до початку травня, щоб виправити це шляхом конвертації в долари.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки