30.03.2022

З початку війни за кордон виїхали понад чотири мільйони українців, – ООН

З 24 лютого, від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії, Україну були змушені залишити понад 4 мільйони людей, більше половини з них – неповнолітні.

Такі дані приводить управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Основні країни, що прийняли українців (цифри надаються станом на 29 березня): Польща (понад 2,3 млн.), Румунія (609 тис.), Молдова (387 тис.), Угорщина (365 тис.), Словаччина (281 тис.).

Крім того, біля 351 тис. українців перебрались чи були примусово вивезені до росії (в основному, це мешканці так званих ДНР та ЛНР, що переїхали 21-23 лютого чи виїхали вже після початку війни).

Як повідомляють в міськраді Маріуполя, з міста-героя, що цілеспрямовано знищується окупантами, проти волі вивезено на територію росії понад 20 тис. містян. «У громадян України відбирають документи, що засвідчують особу, та відправляють у так звані "фільтраційні табори". Після чого перенаправляють у віддалені міста Росії. Принцип розподілу та причини вивезення людей до кінця залишаються невідомими», - йдеться в повідомленні міськради.

В самій Україні, за інформацією ООН, було переміщено понад 10 млн. людей. В керівництві організації визнають, що їхні дані про внутрішніх переселенців в Україні можуть бути неповними.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки