29.03.2022

Президент закликав українців боротися та «не випалювати емоції, щоб не перегоріти»

Президент Володимир Зеленський повідомив, що захисники України продовжують вибивати російських окупантів на Київщині. Він подякував за звільнене місто Ірпінь.

"Мудрий народе міцної країни!Сьогодні в нас хороша новина. Наші захисники просуваються на Київщині, повертають контроль над українською територією. Звільнили Ірпінь. Молодці! Вдячний кожному і кожній – усім, хто працював на цей результат. Окупантів відштовхують від Ірпеня. Відштовхують від Києва. Проте все ж зарано говорити про безпеку в цій частині нашої області. Бойові дії тривають", - сказав президент у відеозверненні, пише "Лівий берег".

Зеленський зазначив, що наразі російські війська утримують під своїм контролем північ Київщини, мають ресурси та живу силу, а також намагаються відновлювати розбиті підрозділи. Однак, "рівень їхніх втрат навіть у 90% не є для них аргументом, щоб зупинятися".

"Сотні й сотні одиниць спаленої та залишеної ворожої техніки не переконують їх, що так буде з кожним", - сказав Зеленський.

Президент також повідомив, що ситуація залишається напруженою на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, Донбасі та півдні України.

Станом на сьогодні відомо про загибель 143 дітей. Місто Маріуполь залишається заблокованим. Російські війська не дали організувати 28 березня жодного гуманітарного коридору, не дали "тишу".

"Тому ситуацію зараз треба сприймати врівноважено, мудро. Наскільки це можливо. Без надмірної ейфорії від успіхів. Але й без самонакручування. Нам ще потрібен час. Нам ще потрібна зброя. Ми ще повинні боротися, повинні терпіти. Нам не можна випалювати емоції зараз. Не можна завищувати очікування. Просто щоб не перегоріти", - додав президент.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ у зведенні щодо російського вторгнення станом на 24:00 28 березня повідомляв, що ворог ослаблений, дезорієнтований, значна його частина відрізана від логістичного забезпечення й основних сил.

В понеділок також стало відомо, що захисники України звільнили від російських окупантів місто Ірпінь, яке окупанти атакували з перших днів війни. Мер Олександр Маркушин наголосив, що наразі повертатися мирним мешканцям сюди ще небезпечно, адже ворог може вдарити в найнеочікуваніших місцях.

На відео: кореспонденти Військового телебачення України зняли один з етапів зачистки міста воїнами Сил спеціальних операцій ЗС України.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки