23.03.2022

В Одесі СБУ затримала бойовика «ДНР» та чергову ворожу агітаторку

В Одесі оперативники Служби безпеки України затримала колишнього бойовика незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР» та чергову ворожу агітаторку.

За інформацією спецслужби, фігурант брав участь у бойових діях на тимчасово окупованої території Донбасу. Досудовим слідством встановлено, що зловмисник у 2015 році добровільно приєднався до так званої «Козачої Національної Гвардії Всевеликого війська Донського», де «служив» у складі підрозділу матеріального забезпечення.

Згодом покинув лави бойовиків та виїхав на підконтрольну територію України. Весь час він ретельно приховував свою участь у незаконному збройному формуванні «ДНР».

Зловмисник потрапив у поле зору Служби, коли придбав в Одесі кілограм вибухової речовини «гексоген». Бойовика затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі СБУ вказаному громадянину повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Перевіряється інформація щодо причетності зловмисника до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Крім того, спецслужба викрила чергову прихильницю «руZZкого міра» в Одесі. Ворожа агітаторка через свої «дописи» у соцмережі дискредитувала ЗСУ, схвалювала політику РФ, пропагувала війну проти України і поширювала фейки.

У ході санкціонованого обшуку, проведеного за місцем проживання зловмисниці, вилучено матеріали, які підтверджують її злочинну діяльність.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, слідчими СБУ їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають подальші процесуальні дії щодо встановлення її спільників та інших інтернет-агентів.

Заходи із викриття незаконної діяльності проводили співробітники УСБУ у Одеській області за процесуального керівництва прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки