13.12.2021 | Социальная сфера

Фахівці Держпраці – про профілактику нещасних випадків на будівництві

Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області обговорили з працівниками підприємств будівельної галузі питання профілактики нещасних випадків на виробництві та запобігання поширенню COVID-19.

Під час проведення перевірок підприємств будівельної галузі Одеси та області фахівцями було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками МПП «САС» та ТОВ «ЗАРС». Йшлося про додержання вимог законодавства у сферах охорони праці та промислової безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки на будівельних об’єктах.

Особливу увагу було приділено питанню попередження нещасних випадків під час виконання робіт підвищеної небезпеки, розглянуто основні причини нещасних випадків.

Головний державний інспектор Максим Демидов звернув увагу працівників підприємств на передбачені чинним законодавством вимоги щодо безпечного облаштування і утримання будівельних майданчиків, виробничих дільниць та робочих місць, використання засобів колективного захисту та забезпечення охорони праці під час організації та виконання робіт на висоті.

Також було проведено роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства з урахуванням вимог урядових постанов про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-coV-2.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки