14.10.2024

Балістичний удар російських терористів по Одесі: наслідки ворожої атаки

Внаслідок сьогоднішньої балістичної атаки російських терористів по Одесі одна людина загинула, вісім – дістали поранень. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Постраждалі знаходяться у лікарні, двоє з них – у важкому стані. Медики надають всю необхідну допомогу. Всі поранені та загиблий – громадяни України, працівники припортової інфраструктури, яка вкотре стала ціллю ворога.

Пошкоджень зазнали цивільні судна: «NS Moon» під прапором Белізу та суховантаж під прапором Палау «OPTIMA» (рівно тиждень тому він вже був пошкоджений через обстріл балістикою).

За інформацією Міністерства розвитку громад та територій України, серйозно постраждала портова інфраструктура: пошкоджено склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніку, будівлі філії Адміністрації морських портів та автомобілі.

«Ворог вкотре звітує про начебто влучання у військові об’єкти. У реальності – цілі одні й ті самі: цивільні судна, зерносховища, термінали. Інфраструктура, завдяки якій ми забезпечуємо продовольчу безпеку світу, яку Росія вкотре ставить під загрозу, нівелючи всі норми міжнародного права», – заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки