11.10.2024

Мешканця Одещини судитимуть за зґвалтування та грабіж літньої жінки

Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Одещини, який зґвалтував та пограбував літню жінку. Слідчі висунули обвинувачення зловмиснику за двома статтями Кримінального кодексу України.

Злочин було скоєно у червні в Подільському районі. Поліцейські встановили, що 40-річний чоловік, безробітний та без постійного місця проживання, ввечері через кватирку проник до будинку 82-річної пенсіонерки. Зловмисник залякав стареньку, побив і зґвалтував. А після цього понишпорив в оселі і забрав 38 тисяч гривень та продукти.

Поліцейські затримали підозрюваного того ж дня. У нього вилучили продукти та частину грошей, які він не встиг витратити. Чоловік пояснив: обрав бабусю в якості жертви, бо знав, що вона самотня. На період досудового розслідування за клопотанням слідчих суд помістив фігуранта під варту.

Слідчі висунули правопорушнику обвинувачення у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, з проникненням у житло, вчиненому в умовах воєнного стану, та у зґвалтуванні.

Досудове слідство у провадженні, що проводилося під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури, завершено. Обвинувальний акт за ч. 4 ст. 186 та ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України скеровано до суду.

Максимальне покарання, передбачене чинним законодавством за ці злочини, – 10 років позбавлення волі.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки