11.10.2024

На Європейській площі в Одесі встановлять пост муніципальної варти, – міський голова

У центрі Одеси, на Європейській площі (колишня Катерининська) буде встановлено вечірній мобільний пост муніципальної варти. Про це повідомив сьогодні міський голова Геннадій Труханов.

Фото: Суспільне. Одеса

Фото: Суспільне. Одеса

Необхідність такого нововведення мер пояснив тим, що «останнім часом Одеса стала свідком декількох провокацій на Європейській площі».

«Хочу наголосити на тому, що в нашому місті не буде провокацій, і ми в змозі забезпечити це», — заявив Геннадій Труханов.

Нагадаємо, нещодавно на Європейській площі було затримано 43-річну мешканку Одеси, яка вночі намагалася причепити російський триколор на постамент, що залишився після демонтажу монумента Засновникам Одеси (більш відомого як пам'ятник Катерині ІІ) і висловлювалась на підтримку ворожої країни.

8 жовтня поліція повідомила про відкриття щодо жінки кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Правопорушниці загрожує три роки позбавлення волі.

Про ще одного фігуранта стало відомо 10 жовтня. 23-річного чоловіка затримали, коли той, також пізньої пори, підпалював жовто-сині прапорці, встановлені на площі в пам'ять про захисників України, загиблих під час російсько-української війни. З місця вилучили понад 50 фрагментів прапорців з термічними пошкодженнями.

Молодика доставили до територіального підрозділу поліції для встановлення його особи та всіх обставин скоєного. А оскільки він «засвітився» ще й у майновому злочині, то його дії кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами); ч. 4 ст. 185 (крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки