08.10.2024

Теплопостачання Одеси: місто отримало чотири сучасні енергоефективні насоси

До Одеси надійшло чотири насоси потужністю 200 кВт кожен. Наразі обладнання встановлюють на одному з об'єктів комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси».

Він обслуговує понад 100 тис. споживачів та більше ніж 420 адміністративних будівель, зокрема медичні, освітні, культурні та релігійні заклади.

Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

«Для теплопостачання міста це дуже важливе устаткування. При менших енерговитратах воно допоможе забезпечити тепловою енергією споживачів центральної частини Одеси. Зменшення споживання особливо важливе у періоди відключень від центрального електропостачання та роботи генераторів», – цитує мера Геннадія Труханова ТГ-канал «Одеса. Офіційно».

Як зазначила заступниця міського голови Ганна Позднякова, старі насоси працювали тут понад 55 років, фізично зношені та морально застаріли.

«Наші тепловики отримали нове насосне обладнання від італійської компанії Saer завдяки фінансуванню посольства Швейцарії в Україні. Чотири насоси потужністю 200 кВт кожен, оснащені двигунами Siemens, допоможуть значно підвищити енергоефективність в умовах постійних перебоїв з електропостачанням та дефіциту електроенергії», – написала Ганна Позднякова на своїй ФБ-сторінці.

Вона також зазначила, що, за попередніми підрахунками, заміна обладнання дозволить зекономити щонайменше 30 кВт електроенергії на кожному агрегаті. Сумарно це дасть економію 230 400 кВт за опалювальний сезон, або 2,3 мільйона гривень. Обладнання має гарантію два роки, і важливо, що в Україні є офіційний сервіс для його обслуговування.


Фото, відео Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки