08.09.2024

Гонитва зі стріляниною на Одещині: поранено затриманого, травмовано двох поліцейських

У місті Подільськ (Одеська область) затримали молодиків, у яких напередодні, 7 вересня, видався дуже насичений вечір: спершу вони буянили в лікарні, потому намагались втекти, а коли не вдалось ‒ напали на поліцейських.

Про інцидент повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Поліцейських до міської лікарні викликали медики, що просили заспокоїти п'яних агресивних відвідувачів. Порушники спокою, побачивши правоохоронців, намагалися втекти на своєму автомобілі, однак їх наздогнали, автівку було заблоковано.

Водій та четверо пасажирів одразу розпочали конфлікт з поліцейськими, нецензурно лаялися, на зауваження та прохання заспокоїтися не реагували, а згодом взагалі кинулися у бійку. Як наголошується в повідомленні, поліцейський попередив нападників про можливе застосування зброї і зробив з табельного пістолета два попереджувальних постріли вгору. Втім, один із молодиків потягнувся до його пістолета, тому правоохоронець вистрелив одному зі зловмисників у ногу. Пораненого доправили до лікарні.

Під час нападу зловмисників та їх затримання обидва поліцейських зазнали тілесних ушкоджень і теж перебувають у медичному закладі.

За вказаним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. За цей злочин правопорушникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Троє фігурантів віком 19-ти, 20-ти та 23-х років затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В рамках провадження встановлюватиметься роль кожного учасника події в конфлікті, після чого вирішуватиметься питання про додаткову правову кваліфікацію за статтею 296 ККУ ‒ хуліганство.

Також буде надана оцінка діям поліцейських.

Крім цього, відносно водія, який керував автівкою у стані сп’яніння, поліцейські склали протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чоловіку загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки