05.09.2024

В Одесі судитимуть чоловіка, що спричинив смерть літньої жінки

В Одесі поліцейські завершили розслідування справи відносно 39-річного чоловіка, який завдав літній жінці смертельних ушкоджень і пограбував жертву. Обвинувальний акт передано до суду.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Злочин було скоєно в червні в будинку на вулиці Світанку, де фігурант понад два роки винаймав кімнату. Коли він почав зловживати алкоголем, власниця оселі висловила своє невдоволення. Сваркою не обмежилось: квартирант нещадно побив 77-річну жінку, а потому втік в інше місто, прихопивши мобільний телефон одеситки та її заощадження (5 тисяч гривень, 450 доларів та 100 євро).

Потерпіла у важкому стані без допомоги пролежала на місці побиття кілька годин, поки її не виявили сусіди, які помітили відчинені вхідні двері. Вони викликали «швидку» та поліцію.

Лікарі госпіталізували жінку з черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, крововиливом, переломами кісток носа і щелепи та іншими тілесними ушкодженнями. Майже два тижні медики боролися за життя пацієнтки, але, на жаль, від отриманих тілесних ушкоджень вона померла.

Оперативники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та територіального підрозділу поліції до наступного дня встановили й розшукали правопорушника, який зізнався у скоєному. У чоловіка вилучили майже всі незаконно привласнені кошти, які він почав витрачати. Також поліцейські розшукали збутий ним мобільний телефон.

Затриманого помістили під варту. А зібравши достатньо доказів, висунули обвинувачення за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України – в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілої, а також за частиною 4 статті 187 того ж кодексу – у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому в умовах воєнного стану, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, – до 15-ти років увʼязнення з конфіскацією майна.

Досудове розслідування злочину поліцейські проводили під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки