15.05.2024

Одеські поліцейські розслідують обставини смертельних ДТП

Двоє людей загинули внаслідок ДТП, що сталася сьогодні, близько 10:00 на Миколаївській дорозі в Одесі за участю двох легковиків «RENAULT» та «КІА». Про це повідомили в обласному управлінні поліції.

Попередньо встановлено, що водій автомобіля «КІА» не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з автомобілем «RENAULT», що рухався у попутному напрямку, а потім в’їхав в електроопору.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули двоє пасажирів «КІА». Самого водія госпіталізували, ще одному його пасажиру надали медичну допомогу на місці, госпіталізація йому не знадобилась.

На місці події працювали співробітники патрульної поліції та слідчо-оперативна група з розслідування дорожньо-транспортних пригод слідчого управління ГУНП в Одеській області.

В обох водіїв відібрали біологічні зразки для перевірки на наявність алкоголю в організмі.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України. Мова йде про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель декількох осіб. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

В рамках провадження призначено низку експертиз. Повні обставини події встановлюються.

Наразі вирішується питання щодо затримання водія «КІА» в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення йому про підозру.


Ще одна ДТП, внаслідок якої загинула людина, сталася напередодні, 14 травня, близько 21:00 на автошляху сполученням Одеса – Чорноморськ.

Як попередньо встановлено, 55-річний водій мікроавтобуса «FIAT», рухаючись у бік селища Таїрове, здійснив наїзд на пішохода, який перетинав дорогу у невстановленому та неосвітленому місці. На місце події було викликано карету швидкої допомоги, але, на жаль, до приїзду медиків чоловік помер.

Водія перевірили на стан алкогольного спʼяніння, він був тверезий.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Мова йде про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

В рамках провадження транспортний засіб поміщений на арешт майданчик, призначено низку експертиз. Триває слідство. Встановлюються повні обставини події.

Поліцейські закликають усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися ПДР. Водіїв уважно слідкувати за дорожньою обстановкою, дотримуватися швидкісного режиму, аби у разі її зміни встигнути вчасно зреагувати. Пішоходів – переходити проїзну частину по пішохідних переходах, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи повинні бути в одязі зі світлоповертальними елементами або ж підсвічувати себе ліхтариками.

Фото Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки