08.01.2024

Негода: на Одещині без світла – 262 населені пункти

Негода на Одещині набирає обертів. Найбільше постраждали північні райони області. Станом на 13:00 без електрики залишаються 262 населені пункти.

Про це повідомили в компанії ДТЕК Одеські електромережі.

Щоб повернути людям світло, енергетики ремонтують 155 повітряних ліній високовольтних та розподільчих мереж, 1 тис. 353 трансформаторні підстанції.

«Крижаний дощ, сніг, шквальні пориви вітру спричиняють додаткові аварійні відключення – дощ замерзає на лініях електропередачі, що в свою чергу призводить до обмерзання проводів, а потужні пориви вітру обривають крижані лінії на землю. В умовах тотальної негоди ми виконуємо огляд ліній та ремонт, щоб повернути світло в домівку кожного клієнта», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо: сьогодні в Одесі та області діє штормове попередження: протягом дня всю Одещину накриє циклон.

За прогнозом Гідрометцентру Чорного та Азовського морів очікуються: різкий перепад температур, опади у вигляді дощу та крижаного дощу, а потім й снігу, налипання мокрого снігу, на дорогах – ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий), пориви вітру від 14 до 26 м/с, хуртовина.

За необхідності рух на дорогах державного значення може бути обмежений або перекритий.

Одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з традиційним проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх людей, дітей та вагітних жінок. Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів.

Крім того, через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність, що морські міни зірвуться з якорів, приб’ються до берега або ж дрейфуватимуть вздовж узбережжя і можуть вибухнути. Тож нагадаємо: перебувати в пляжній зоні небезпечно. Якщо ж натрапили на міну чи схожий на неї предмет, чіпати їх в жодному разі не можна. Про таку знахідку слід негайно повідомити за номером 102.

* * *
Цілодобова медична швидка допомога – 103
Патрульна служба МВС України в Одесі – 102
Оперативний міський центр «Швидка комунальна допомога» – 15-01

Відео ДТЕК Одеські електромережі.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки