19.06.2023

Вночі на підльоті до Одещини збито чотири ворожі ракети

Вночі ворог атакував Одещину крилатими ракетами морського базування, випущеними з акваторії Чорного моря, з підводного ракетоносія.

Сили Протиповітряної оборони відпрацювали відмінно: всі чотири ракети знищено на підльоті до узбережжя.

Про це повідомило сьогодні Оперативне командування «Південь».

Військові також інформують про таке:

‒ В Чорному морі продовжують бойове чергування сім ворожих кораблів, серед яких той самий підводний човен. Імовірніше за все він найближчим часом буде заведений до пункту базування.

‒ Протягом минулої доби ворог продовжував обстріли та повітряні атаки правобережжя і протилежного Кінбурну узбережжя Дніпро-Бузького лиману, використовуючи крім артилерії ударні дрони та КАБи.

‒ Вдень тактичною авіацією шляхом скидання тих самих КАБів атаковано Козацьке в Бериславському районі. Удар знову спрямовано на житлові квартали, пошкоджено багатоквартирний будинок, низку навколишніх будівель. Без людських втрат.

‒ 43 артилерійськими обстрілами ворог спрямував 385 боєприпасів. Під вогнем опинилися Херсон, Ромашкове, Берислав та Очаків. Обійшлося без людських втрат. Пошкоджено кілька житлових будинків, дві автозаправні станції, знищено 8 автобусів на території херсонського міського автопарку.

‒ Активність ворожих безпілотників як розвідувального, так і ударного типу отримала адекватну протидію від сил Протиповітряної оборони. На Херсонщині знищено 2 «Ланцети» і 1 «Орлан-10».

‒ Наші ракетно-артилерійські підрозділи в рамках виконання вогневих завдань у взаємодії з Повітряними силами завдали ворогу суттєвих втрат: ліквідовано 103 окупанти та понад 50 одиниць озброєння та техніки (більше 30 з них – авто-бронетехніка), а також дві крупнокаліберні гармати типу «Гіацинт-Б» та радіорелейну станцію розгортання зв’язку. В Скадовському районі уражено пункт управління ворожої бригади та 20 переобладнаних човнів. А в Каховському районі знищено два польових пункти боєпостачання.

‒ Підтопленими залишаються 5 населених пунктів Херсонщини і 843 будівлі в них. Роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації тривають.

‒ Мінно-вибухова небезпека на узбережжі та на деокупованих територіях залишається високою. Не нехтуйте власною безпекою, пам’ятайте і про санітарно-епідеміологічну загрозу забрудненої річкової та морської води.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки