18.06.2023

В Одесі заборонили продавати рибу та морепродукти «сумнівного походження»

В Одесі заборонили продавати рибу та морепродукти «невстановленого місця вилову». Йдеться не тільки про стихійні базари, що зазвичай містяться поблизу офіційних ринків, торгівельних центрів тощо.

Заборона на продаж продукції сумнівного походження стосується підприємств та установ незалежно від форм власності. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради 17 червня 2023 року.

Як повідомили сьогодні в мерії, співробітники Одеського рибоохоронного патруля, міського управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів, Держпродспоживслужби, Національної поліції та управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства перевірили ринки Одеси на наявність риби на прилавках та її походження. Перевірки відбулись на ринках «Привоз» та «Південний».

В повідомленні наголошується: внаслідок підриву Каховської ГЕС та забруднення Чорного моря категорично заборонено купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби, інших морських водних біоресурсів (особливо мідій, рапанів), а також риби сумнівного походження.

Якщо ви помітили реалізацію водних біоресурсів на стихійних ринках, прохання повідомляти за телефонами: 098 798 47 93, 093 411 00 33.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки