18.06.2023

Одеські фахівці ‒ про стан морської та питної води

Одеські фахівці продовжують відстежувати стан морської та питної води, який суттєво погіршився після підриву російськими агресорами Каховської ГЕС та спричиненої цим злочином масштабної техногенної повені.

Результати моніторингу наводить Офіційний сайт Одеси.

‒ За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України», із відібраних двох проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та двох проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені.

У відібраних пробах морської води на паразитарні дослідження на пляжах «Ланжерон», «Лузанівка», 10-та ст. Великого Фонтану, «Аркадія» виділені яйця та личинки гельмінтів як людей, так і тварин (гострики, волосоголовці, собачі аскариди), а також ооцисти криптоспоридій. Санепідситуація знаходиться на постійному контролі.

‒ За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у відібраних пробах морської вод  на пляжі «Ланжерон» зафіксоване перевищення завислих речовин у 1,4 раза, солоність нижче норми у 2,4 раза; у відібраних пробах на 16-й станції Великого Фонтану солоність нижче норми у 2,4 раза.

‒ За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», питна вода відповідає гігієнічним вимогам до води, призначеної для споживання людиною.

Відвідування пляжів та купання у Чорному морі заборонено, це небезпечно, наголошують фахівці.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки