16.06.2023

Російські терористи вкотре обстріляли Херсон: 23 людини поранено

Сьогодні російські терористи вкотре вдарили по Херсону: ворог обстріляв Таврійський і Корабельний район, а також гатив по центру міста. Поранено 23 людини, у тому числі – троє дітей віком від 10 до 17 років.

Постраждалих госпіталізовано, у них ушкодження різного ступеню тяжкості. Пошкоджень зазнали медзаклад, дитсадок, супермаркет, житлові будинки, автівки, лінії електропередач.

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Протягом дня військові також проінформували про таке:

– Вороже корабельне угруповання в Чорному морі зменшено до семи кораблів. На бойовому чергуванні залишився один надводний ракетоносій, споряджений 8-ма «Калібрами». Загроза ракетного удару залишається актуальною.

– За минулу добу ворог близько 60 разів обстрілював правобережжя, в тому числі Херсон, Зеленівку, Антонівку, Велетенське, Береслав та Новобереслав. Здійснив також три удари безпілотниками «Ланцет» і авіаційний удар винищувачем зі скиданням двох КАБ в район Козацького.
На жаль, є жертви серед цивільного населення.

– Вночі відбулась дронова атака з напрямку Чорного моря. Обидва «Shahed-136» знищено над Миколаївщиною. Крім того, в Снігурівській громаді Миколаївщини знищено розвідувальний БпЛА ворога.

– Нашою авіацією нанесено два авіаційних удари по живій силі та вогневим засобам противника в Каховському районі.

– Виконанням вогневих завдань наші ракетно-артилерійські підрозідли завдали ворогові втрат у кількості: 19 окупантів, танк Т-72/62, три крупнокаліберних гармати «Гіацинт», «Мста-Б», Д-20, три одиниці авто-бронетехніки, комплекс відеотепловізійного спостереження «Муром-П», польовий пункт боєпостачання поблизу Олешок.

– Повенева ситуація контрольована. Рівень води в річках Дніпро, Інгулець та Південний Буг продовжує знижуватися. Кількість підтоплених населених пунктів зменшилася ще на 10 та складає 17 на Херсонщині й 10 на Миколаївщині. Тривають роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки