18.04.2024

Українська атака на Джанкойський аеродром: ГУР оприлюднив попередній перелік ворожих втрат

Головне управління розвідки Міністерства оборони України офіційно підтвердило проведення успішної операції ЗСУ на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму і навело попередній перелік ворожих втрат.

Йдеться про військовий аеродром на півночі півострова. Як пише Радіо Свобода, тут дислокується 39-й гелікоптерний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу Збройних сил РФ, три авіаційні ескадрильї.

Серія вибухів пролунала в районі аеродрому впродовж ночі 17 квітня.

Російські ЗМІ спочатку писали, що нібито «горить трава», а після почала з'являтися інформація про знищення РЛС та пускових установок. Також повідомлялось про ураження пункту прийому та ремонту військової техніки. Стверджувалось, що принаймні 22 особи вважаються зниклими безвісти.

Ввечері 17 квітня удар по Джанкойському аеродрому підтвердив Президент України Володимир Зеленський. У своєму зверненні він сказав: «Хочу подякувати також усім у наших Збройних силах України, хто готує спеціальні операції – особливо важливі операції, надзвичайно вагомі, які знищують техніку російської армії, їхню бойову інфраструктуру. Сьогодні Збройні сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому. Дякую, воїни! Дякую за вашу влучність. Дякую головкому Сирському за організацію цієї операції. Окупант повинен втрачати, і кожна їхня втрата – це сила України».

За оприлюдненими сьогодні даними ГУР МО, внаслідок успішної операції знищено або критично пошкоджено:

● 4 пускові установки ЗРК С-400;
● 3 радіолокаційні станції;
● пункт управління засобами ППО;
● апаратура спостереження за повітряним простором «Фундамент-М».

Кількість уражених або знищених об’єктів авіації ворога та чисельність втрат серед особового складу російської окупаційної армії уточнюється, тож перелік знищених цілей – не остаточний, він доповнюється і оновлюється, зазначається в повідомленні ГУР МО.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки