17.04.2024

Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога та воював у загоні «Ахмат»

У порядку спеціального судового розгляду уродженця Одещини визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили сьогодні в Одеській обласній прокуратурі.

Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Прокурорами в суді доведено, що чоловік був невдоволений чинною державною владою в Україні та сповідував антиукраїнську ідеологію. 2019 року переїхав на постійне місце проживання до РФ.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну чоловік вступив на військову службу до спеціального загону швидкого реагування «Ахмат» на посаду «стрільця мотострілкового відділення».

Брав участь у захопленні та утриманні адмінбудівель державних та правоохоронних органів в місті Попасна Луганської області, а також у штурмових наступальних операціях російських окупаційних військ проти ЗСУ на Харківщині.

На особистій сторінці у соцмережі «Facebook» та на платформі «Tik-Tok» поширював пости і відеоролики на «прокремлівську» тематику у підтримку збройної агресії РФ проти України.

Оскільки засуджений нині перебуває на непідконтрольній частині території України, то початок строку відбування покарання буде обчислюватися з дати його затримання.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало управління СБУ в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки