03.04.2024

Одеський виконком розглянув низку рішень щодо компенсацій за знищене майно

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Одеської міської ради. Всі 16 розглянутих проєктів – рішення Комісії з надання компенсацій за знищене майно, повідомили в мерії.

13 з них отримали схвалення виконкому. Йдеться про 12 квартир в будинку на проспекті Добровольського, куди 2 березня влучив ворожий дрон, та одну на вулиці Картамишевській.

"По них усі документи відпрацьовані, є відповідні рішення комісії про надання компенсації", – зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Додатково міський голова повідомив, що по шести з 18 квартир на проспекті Добровольського, котрі залишилися, тривають роботи, які потребують часу (ведеться переоформлення документів, вступ у спадок тощо).

Інші три рішення з порядку денного – про відмову у наданні компенсації. Це квартири по вулиці Середній, проспекті Шевченка та проспекті Добровольського.

"За двома адресами не правильно подані заяви – об'єкти не є знищеним майном, а віднесені до пошкодженого. Також одна відмова пов'язана з відсутністю у власника українського громадянства", – повідомив міський голова, пояснивши, що за чинним законодавством компенсація єВідновлення передбачена лише для громадян України.

За результатами голосування в Дії будуть сформовані 13 житлових сертифікатів.

Відео: коментар директорки міського КП "БТІ" Надії Швець

Фото Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки