03.04.2024

Сили оборони півдня України: триває контрбатарейна боротьба та відбиття ворожих штурмів

В операційній зоні Сил оборони півдня триває контрбатарейна боротьба та відбиття ворожих штурмів. Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій, повідомляється у сьогоднішньому оперативному зведенні.

✔️На Оріхівському напрямку окупанти здійснили чотири штурми, успіху не мали.

✔️На лівобережжі Дніпра Херсонщини дещо змінили тактику дій і намагалися атакувати більшою кількістю дрібніших штурмових груп. Вісім таких спроб нарахували наші підрозділи і всі переконливо відбили. Зазнавши втрат, ворог змушений був залишками далеко не всіх груп повернутися на вихідні позиції.

Сили оборони продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

✔️Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, на Оріхівському напрямку ще й завдають авіаційних ударів, крім того застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, проводять інтенсивну аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 95 розвідувальних дронів.

Протягом бойової доби ворог здійснив три авіаційні удари із застосуванням семи керованих авіабомб на Оріхівському напрямку.

✔️Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, ворог застосував 281 FPV-дрон, два ударних БпЛА типу “Ланцет” та скинув з БпЛА різних модифікацій 120 осколкових боєприпасів

✔️На Херсонщині внаслідок скиду осколкового боєприпасу пошкоджено приватний житловий будинок. Люди не постраждали. Ворожі війська двічі вдарили з артилерії по Херсону. Також обстріляні Антонівка, Садове, Кізомис, Токарівка, Велетенське, Томина Балка, Берислав, Зміївка, Тягинка та Михайлівка. Внаслідок злочинних ворожих артилерійських обстрілів загинула цивільна людина. Пошкоджено багатоповерхівку, приватні житлові будинки, господарську будівлю та газогін.

На Миколаївщині ворогом з мінометів обстріляно акваторію Очаківської громади. Постраждалих немає.

На Дніпропетровщині ворог обстрілював артилерією Нікополь та Червоногригорівську громаду. Внаслідок обстрілів пошкоджено приватні будинки, господарські споруди, парник, гаражі, цивільні автомобілі, газогін та лінії електропередачі.

На Криворіжжі під час роботи на городі чоловік наїхав культиватором на ворожий снаряд, внаслідок чого отримав поранення.

На Запоріжжі ворожою артилерією обстріляні Мала Токмачка, Малінівка, Роботине, Новоандріївка, Левадне, Гуляйполе та Вербове. Внаслідок артилерійських обстрілів пошкоджено житлові будинки та об’єкти інфраструктури.

✔️Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на:

93 окупанти;

34 одиниці озброєння та військової техніки, з них:

2 реактивні системи залпового вогню “Град”;
1 зенітно-ракетний комплекс “Стріла-10”;
9 гармат;
5 мінометів;
1 автоматичний станковий гранатомет;
9 одиниць авто-бронетехніки;
1 станція радіоелектронної боротьби;
1 розвідувальний БпЛА “Суперкам”;
1 комплекс відеоспостереження “Муром-М”;
2 камера відеоспостереження;
1 аерофотостанція;
1 човен.

Знищено польовий склад боєкомплекту, дві ворожі фортифікаційні споруди.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки