27.11.2023

На Одещині тривають рятувальні роботи: на дорогах працює важка техніка

На Одещині погодні умови стабілізувалися, це дає можливість пришвидшити рятувальні роботи: важка техніка продовжує добиратися до заблокованих з учора місць снігової пастки.

Про це повідомили сьогодні в Одеській обласній військовій адміністрації.

"Вже більше доби усі служби на ногах. Комунальники, енергетики, поліція і рятувальники працюють понад людські можливості. Ми вживаємо всі можливі заходи для врятування та надання необхідної підтримки. До кінця дня маємо надію звільнити всіх людей та розчистити ключові траси", – зазначив очільник ОВА Олег Кіпер.

Він також вкотре звернувся до мешканців Одещини з проханням бути розсудливими та за відсутності нагальної потреби не виходити з дому й не сідати за кермо. "Бережіть себе і своїх близьких. Не обтяжуйте роботу рятувальників!", – закликав начальник ОВА.

За даними Головного управління ДСНС в Одеській області, з початку негоди рятувальники вивільнили зі снігових заметів 520 автівок, 12 автомобілів швидкої медичної допомоги та 15 автобусів.

Також співробітники ДСНС прибрали 44 повалених дерева та аварійних гілок, що загрожували життю та здоров’ю людей. Надали допомогу 1 тис. 658 людям, з яких 117 дітей.

До ліквідації наслідків негоди залучалось 189 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 710 рятувальників.

Нагадаємо: сьогодні в Одесі та області продовжує діяти штормове попередження. Три траси державного значення на Одещині досі закриті для проїзду транспорту.

Фото Одеської обласної військової адміністрації.

Відео Головного управління ДСНС в Одеській області.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки