09.11.2023

Ракетний удар по Одесі: на вулиці Софіївській сьогодні мають відновити подачу газу

АТ «Одесагаз» закінчило роботи над герметизацією мереж на вулиці Софіївській, що були ушкоджені внаслідок ворожого обстрілу міста 5 листопада.

Вже сьогодні ввечері газ буде подано в будинки мешканців. Про це проінформували в Одеській мерії.

Як раніше повідомлялося, російські окупанти нанесли чергових ракетно-дронових ударів по Одесі, атакувавши кількома типами ракет та ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-136/131». В результаті бойової роботи знищено 15 ворожих безпілотників та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Сталися влучення в середмістя та по законсервованій промисловій будівлі. Поранень отримали восьмеро людей, п'ятьох шпиталізували.

Вибухова хвиля понівечила 33 житлові будинки у двох районах Одеси (Приморському та Хаджибейському), комунікації та інфраструктуру міста, на вулиці Софіївській через вибух утворилася велетенська вирва.

Загалом було пошкоджено: 395 квартир, 278 вікон в житлових квартирах, 12 балконних блоків, 14 вхідних дверей, 35 вікон в парадних.

Серед інших будівель постраждали шість пам'яток архітектури, зокрема – Одеський національний художній музей в історичній частині міста, що віднесена до спадщини ЮНЕСКО. Такий «подарунок» від ворога музей отримав до свого дня народження: 6 листопада закладу виповнилось 124 роки.

На місцях ліквідації наслідків ворожої атаки розгорнули оперативні штаби, які фіксують пошкодження, приймають заяви та консультують мешканців щодо переліку документів для надання матеріальної допомоги з відновлення пошкодженого майна.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки