13.10.2023

Обстановка на півдні України ‒ в оперативному зведенні

Обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України, також проінформувавши про наступне:

🔸Корабельне угруповання ворожого флоту розгорнуто в кількості 12 одиниць, з них 11 ‒ у Чорному та один ‒ в Азовському морях. На бойовому чергуванні перебуває один підводний ракетоносій спорядженням до чотирьох ракет типу “Калібр”.

🔸Противник протягом минулої доби (з 7:00 до 7:00) наніс три ракетні удари по Миколаївщині. Очевидними є спроби провокувати й випробовувати системи Протиповітряної оборони, атакувати цивільну інфраструктуру регіону, що відновлюється. На відкритих місцевостях відбувались займання сухої трави. Пожежі ліквідовано. Люди не постраждали.

🔸Ворожа авіація шість разів завдала ударів по Бериславському району та в акваторії Чорного моря, в напрямку острова Зміїний.

30 керованих авіабомб було спрямовано на житлові будинки мирних мешканців, сільськогосподарські угіддя, об’єкти промислової та критичної інфраструктури Херсонщини, а також в напрямку морських торговельно-транспортних шляхів навколо острову.

На суходолі пошкоджено будівлі в приватному секторі, але на щастя людських втрат нема.

🔸Продовжуючи тероризувати населені пункти Херсонщини, окупанти за минулу добу скинули з дронів 22 осколкові боєприпаси. Вже сьогодні ранком в Бериславі росіяни підступно вдарили по цивільній автівці, в якій подружжя їхало у справах. Жінка загинула, чоловік - у важкому стані. Удар був спричинений дроном, поруч з іншого дрону нелюди зкинули розривну гранату, поранено ще двох людей.

🔸За добу відбулось понад 90 артилерійських обстрілів із використанням 625 снарядів, в тому числі 22 обстріли населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини, з Кінбурнської коси.

Внаслідок обстрілів двоє цивільних загинули, шістьох (в тому числі дитину) поранено, пошкоджено багатоповерхівку, шість приватних будинків, будівлі медичного та навчального закладу, плавучий док та автомобілі.

🔸Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

‒ 21 окупант;
‒ 1 самохідна артилерійська установка “Мста-С”;
‒ 2 гармати;
‒ 1 комплект антенного поля радіотехнічних засобів;
‒ 15 одиниць автобронетехніки;
‒ 2 човни.

Знищено ще 2 польові пункти боєпостачання та пункт управління БпЛА “ZALA”.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки