09.10.2023

Смертельна ДТП на Одещині: підліток на батьковому мікроавтобусі збив людину

Поліцейські розслідують обставини смертельної ДТП у Білгород-Дністровському районі: мікроавтобус на смерть збив чоловіка. Автопригода сталася 7 жовтня близько 21-ї години між селищем Прибережне та селом Шабо.

За кермом був 14-літній підліток. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

За попередніми даними, хлопець без дозволу взяв батьківський мікроавтобус «Mercedes-Benz Vito» покататися і збив перехожого, що перебував на проїзній частині дороги. 58-річний чоловік загинув на місці.

Юного керманича перевірили на стан сп'яніння – він був тверезим.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

За результатами досудового розслідування вирішуватиметься питання щодо притягнення батьків підлітка до відповідальності за ч. 4 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

У рамках розпочатого кримінального провадження транспортний засіб поліцейські помістили на арештмайданчик та призначили низку експертиз. Слідство триває.

Фото Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки