18.09.2023

Володимир Зеленський: удари по ворожих кораблях будуть продовжуватись

Президент України Володимир Зеленський припустив, що удари по кораблях Чорноморського флоту РФ будуть продовжуватися. Під час інтерв'ю СBS він наголосив, що це лише питання часу і відстані.

Глава держави зазначив: у Москві повинні усвідомлювати, що, попри те, де знаходитимуться ті чи інші кораблі, Сили оборони зможуть дістати їх.

«Ці об'єкти для нас – абсолютно законні цілі, де б вони не знаходились. Якщо з цього корабля вилітають ракети по нашому мирному населенню, ми маємо право бити по цих кораблях, – цитує Володимира Зеленського «ZN.UA». – Це не цивільна ціль, це ворог, який забрав життя наших людей і забирає щоденно».

Нагадаємо, вночі 13 вересня внаслідок атаки Сил оборони України були вражені дві бойові одиниці ворожого Чорноморського флоту.

Це великий десантний корабель «Мінськ» і дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» (носій ракет морського базування типу «Калібр»). «Дістали» їх у Севастополі. Ракети поцілили в сухий док судноремонтного заводу, де ці кораблі стояли на ремонті.

Російські пропагандисти, змушені визнати сам факт успішної атаки України, намагались переконати, що з пошкодженнями, які отримали «Мінськ» і «Ростов-на-Дону», вдасться впоратись. Однак військові та аналітики впевнені, що йдеться фактично про знищення ворожих кораблів.

Особливо прикметним експерти вважають враження підводного човна: це перший випадок, коли субмарину успішно атакували з допомогою крилатих ракет.

Сьогодні ж з'явилися фото пошкоджень підводного човна. Як стверджує «Монітор», йдеться саме про «Ростов-на-Дону».

В соцмережах тим часом іронізують, що збулося пророцтво, згідно з яким «подводная лодка в степях Украины погибла в неравном воздушном бою».

На сьогодні в статистиці ворожих втрат, яку щоденно оновлює Генеральний штаб Збройних Сил України, зафіксовано 20 знищених ворожих кораблів та катерів і один підводний човен.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки