29.05.2023

Тенісистка Еліна Світоліна виборола 17-й титул WTA

Українська тенісистка, уродженка Одеси Еліна Світоліна стала переможницею грунтового турніру серії WTA 250 у Страсбурзі (Франція).

У фіналі Еліна обіграла росіянку Анну Блінкову, яка через збройну агресію РФ проти України виступала на змаганнях у нейтральному статусі.

Українка впоралася із суперницею з держави-терористки за два сети. Поєдинок завершився з рахунком 6:2, 6:3, повідомляється на Офіційному сайті Одеси.

Під час церемонії нагородження Еліна Світоліна зазначила: «Усі мої призові я передам на допомогу українським дітям, які цього найбільше потребують у цей важкий час. Також я б хотіла подякувати Франції за ту неймовірну роботу, яку ви робите, як ви приймаєте в себе українців і робите все, щоб вони відчули, що це їхній другий дім. Тому я дуже дякую за все, що ви робите для нас. Разом ми побачимо світло і переможемо в цій війні. Велике спасибі! Слава Україні!»

Перемога у Страсбурзі принесла одеситці 29 тис. 760 євро призових.

Еліна Світоліна вдруге виграла турнір у Страсбурзі. Раніше вона перемагала на цих змаганнях 2020 року. Загалом для Еліни це 17-й титул WTA в кар'єрі.

У жовтні минулого року Світоліна народила доньку. На корт 28-річна спортсменка повернулася на початку квітня.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Оцифровка пленки
Реклама альбомов 300