15.05.2023

ОК «Південь» – про оперативну обстановку на морі та на суходолі

У Чорному морі станом на сьогоднішній ранок корабельне угрупування ворога було збільшено до 12 одиниць, зокрема, наростивши присутність ракетоносіїв (до підводного човна доєднався фрегат).

Згодом обидва вони були заведені в пункти базування. А малий ракетний корабель ще з вісьмома «Калібрами» ледь не вперше за часів повномасштабного вторгнення зайшов для виконання завдань в Азовське море. Там він продовжує чергування, імовірно, як ще один елемент забезпечення прикриття та захисту Кримського мосту.

Про це повідомило сьогодні Оперативне командування «Південь».

У зведенні також йдеться про наступне:

– Оперативна обстановка в зоні відповідальності залишається напружено складною. Сили оборони півдня продовжують контрбатарейну боротьбу.

– Противник продовжує атакувати правобережжя. Вночі наніс авіаційний удар парою Су-35 двома КАБ-500 – у район Станіслава. Поранено двох цивільних, зруйновано два приватних будинки.

– Також вночі завдано потужного удару по одному з навчальних закладів Херсона. Сталося загоряння на площі понад 3 тис. 200 кв. м, пожежу оперативно ліквідовано, триває розбір завалів. Попередньо люди не постраждали, але будівля зазнала суттєвих руйнувань.

– За попередню добу інтенсивність обстрілів ще посилилась: їх зафіксовано 97 із застосуванням близько 440 снарядів.

Внаслідок обстрілів один цивільний загинув, ще одного поранено, також поранення отримали два співробітника поліції. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад півтора десятки будівель – житлових будинків та соціальних об’єктів, господарських споруд.

– Внаслідок підриву при спробі розібрати ворожий снаряд в Бериславському районі загинуло п'ятеро цивільних. Ще один чоловік був поранений, трактором наїхавши на міну в полі.

– Українською авіацією нанесено три удари по ворожих позиціях ППО та скупченню живої сили в Скадовському районі. Силами Протиповітряної оборони знищено три ворожі БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Загальні ж втрати противника, забезпечені результативною роботою наших ракетно-артилерійських підрозділів складають 10 рашистів, п'ять човнів, танк Т-72/62, сім одиниць інженерної та авто-бронетехніки.

– Загроза ракетних і дронових атак зберігається, як і мінна небезпека на суші і в морі. Будьте пильними і обачними: не ігноруйте сигнали повітряної тривоги та обмеження правового режиму воєнного стану.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки