14.05.2023

У ворожому корабельному угрупуванні в Чорному морі – чотири ракетоносії, – ОК «Південь»

Вороже корабельне угрупування у Чорному морі складається з 10 одиниць й продовжує маневри між мисом Тарханкут і Новоросійськом. Напоготові чотири ракетоносії, один з яких підводний.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Максимальне спорядження – до 25 «Калібрів». Частину ракет ворог випустив під час нічної ракетної атаки. Про це повідомило сьогодні Оперативне командування «Південь», попередивши, що рівень ракетної загрози залишається високим.

«Не нехтуйте попередженнями про повітряну тривогу, будьте зосереджені і відповідальні», – закликають військові.

Загалом, за їх оцінкою, обстановка в зоні відповідальності ОК «Південь» залишається складною та напруженою. Але Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу і доволі ефективно.

– Ворог не відмовляється від атак, як по прифронтових територіях, так і по глибоко тилових регіонах. Вночі знов атаковані Кізомис і Станіслав – чотирма керованими авіаційними бомбами. Без людських втрат. В район Чорнобаївки був спрямований ударний безпілотник. Люди не постраждали. Вчора вдень три такі ж «Ланцети» атакували Токарівку. Без втрат.

– 86 разів ворог атакував артилерією, мінометами і РСЗВ, знов повернувся до тактики атаки розривними гранатами з дронів. Випустив по мирних людях понад 390 снарядів. Внаслідок обстрілів поранено п'ятеро і вбито одну цивільну людину, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури в Очаківській громаді, вздовж атакованого правобережжя Херсонщини зруйновано і пошкоджено до десяти приватних подвір’їв, ліцей, постраждали й багатоквартирні будинки в обласному центрі.

– Нашою авіацією нанесено удар по зосередженню живої сили ворога в Каховському районі.

– Виконання вогневих завдань нашими ракетно-артилерійськими підрозділами призвело до втрат ворога: 16 рашистів,5 безпілотних літальних апаратів ударного та оперативно-тактичного типів, 5 бойових броньованих машин, самохідний міномет «Тюльпан», 2 крупнокаліберні гармати, ще 4 одиниці автотехніки. Крім того знищено 2 польових пункти боєприпасів і 2 камери відеоспостереження.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки