04.05.2023

Нічна атака дронів: російські терористи спрямували на Одесу 15 «шахедів»

Вночі 4 травня російські агресори знову атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Їх випустили з північного напрямку (Брянська область, РФ) та півдня (східного узбережжя Азовського моря).

Окупанти застосували до 24 ударних дронів, повідомило сьогодні командування Повітряних сил ЗСУ.

Українські захисники знищили 18 із них. Бойова робота велась у північних, центральних та південних областях України. Застосовано зенітно-ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи у зонах відповідальності Повітряних командувань «Південь» та «Центр».

За інформацією Оперативного командування «Південь», по Одесі вночі ворог спрямував 15 БпЛА Shahed-136/131. 12 з них знищено силами Протиповітряної оборони і мобільних вогневих груп.

Три дрони вдарили по гуртожитках одного з навчальних закладів Одеси. Пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали.

На хвостовиках безпілотників «сакрально» позначено причину атаки – «помста» за вчорашній вибух безпілотника в московському Кремлі. Росіяни звинуватили Україну у організації теракту.

Позицію ж української сторони того ж дня озвучив речник Президента України Сергій Никифоров: «У нас немає інформації про так звані нічні атаки на Кремль, але як неодноразово заявляв Президент Зеленський, усі наявні сили та засоби Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих. Окремо дивують формулювання держави-терориста. Теракт – це зруйновані будинки у Дніпрі та Умані, або ракета у чергу на вокзалі у Краматорську і багато інших трагедій. А те, що відбулося у Москві, вочевидь, – нагнітання ситуації перед 9 травня. Очікуваний прийом від наших супротивників».

Фото Оперативного командування «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки