03.05.2023

Затяжна комендантська година в Херсоні та інші новини від ОК «Південь»

З 20:00 5 травня у Херсоні почнеться комендантська година, яка триватиме до 6:00 8 травня. Протягом цих 58 годин пересуватися та знаходитися на вулицях міста – заборонено. Також місто буде закрите на вʼїзд та виїзд.

Про це попередило сьогодні Оперативне командування «Південь».

«Завчасно вирішіть свої справи та зробіть необхідні запаси продуктів та медикаментів. Такі тимчасові обмеження необхідні, аби правоохоронці могли виконати свою роботу і не наразити вас на небезпеку», – сказано в повідомленні, адресованому мешканцям міста.

Загалом, за оцінкою військових, обстановка в зоні відповідальності ОК «Південь» залишається складною. Ворог посилює обстріли в рамках контрбатарейної боротьби, атакує мирні населені пункти вздовж всієї лінії фронту.

‒ Вночі трьома дронами-камікадзе типу Shahed-131/136 противник атакував нафтобазу в Кропивницькому. Пожежу ліквідовано. Без людських втрат.

‒ На Миколаївщині один ворожий дрон знищено, інший влучив у приватне домоволодіння в Куцурубській громаді. Пожежу ліквідовано. Люди не постраждали.

‒ За минулу добу ворог здійснив понад 110 артилерійських обстрілів, витративши більше 550 снарядів.

‒ 9 разів атаковано Херсон. І просто серед дня сьогодні ворог відкрив вогонь по цивільних в одному з гіпермаркетів обласного центру. Загинули троє людей, четверо отримали поранення, їх госпіталізовано. Дані ще уточнюються. Внаслідок ударів по житлових будинках Даріївської громади загинув ще один цивільний.

‒ Вчора по Херсонському району, в напрямку Кізомису, ворожа тактична авіація вдарила п'ятьма керованими авіаційними бомбами. Внаслідок цього загинуло четверо і поранено семеро цивільних громадян, серед яких 17-річний підліток. Пошкоджено до 10 приватних обійсть, автівки, багатоквартирні будинки та крамниці.

‒ Продовжує ворог використовувати по правобережжю і дрони-камікадзе типу «Ланцет». Тричі за минулу добу вдарив по сільськогосподарських площах. Люди не постраждали.

‒ Нашою авіацією і ракетно-артилерійськими підрозділами в ході виконання близько 100 вогневих завдань нанесено ураження по районах зосередження живої сили та техніки ворога на лівобережжі.

‒ У Чорному морі залишилось п'ять кораблів, у тому числі один великий десантний корабель, всі ракетоносії заведені в пункти базування. Корабельне угрупування маневрує поблизу узбережжя РФ і південно-східного Криму.

«Незважаючи на це сигналами повітряної тривоги нехтувати не припустимо, – наголошують військові. – Залишається актуальною ракетна небезпека з повітря, а також дронові атаки. В прифронтових регіонах зберігаються загрози посилення обстрілів та ударів КАБами (керованими авіаційними бомбами».

‒ В ОК «Південь» також попереджають про надзвичайно високу мінну небезпеку на суходолі деокупованих територій та у прибережній зоні післяштормового моря. Вчора Сили оборони знищили вже 20-ту міну, яку прибило до берега з початку року.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки