28.02.2023

До кінця тижня в Одесі можливі невеликі обмеження, – "Укренерго"

Увечері понеділка було відновлене живлення Одеси та Одеського району. Наразі Одесу заживлено за тимчасовими схемами, але до кінця тижня можливі невеликі обмеження, повідомила сьогодні НЕК "Укренерго".

Напередодні велика кількість споживачів в Одесі та Одеському районі залишились без світла через аварію на високовольтній лінії. Як зазначив голова правління Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький, "знову далися взнаки наслідки російських обстрілів енергоінфраструктури регіону".

"Після відновлення тимчасової схеми енергопостачання будемо працювати над підвищенням надійності живлення Одеси, щоб такі події не траплялись у майбутньому. Зокрема, в кінці цього тижня збираємося провести деякі додаткові ремонтні роботи. І також, звичайно, займаємося повним відновленням об’єктів, які перебувають в управлінні "Укренерго". У співпраці із місцевим оператором розподільчих мереж і місцевою владою займаємося тим, щоб забезпечити цей енерговузол надійним живленням. Це зараз наш перший пріоритет", – сказав посадовець, коментуючи ситуацію з енергопостачанням міста, в ефірі марафону "Єдині новини".

Тим часом загалом по країні споживання електроенергії фіксується на рівні звичайного робочого дня.

ДЕФІЦИТ потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується.

ГЕНЕРАЦІЯ: В енергосистемі працюють усі види електростанцій. Через водопілля активно працюють гідроелектростанції. Імпорт електроенергії незначний.

ОБМЕЖЕННЯ та РЕМОНТИ: Складною залишається ситуація у прифронтових областях. У Харківській та Сумській областях внаслідок обстрілів є пошкодження мереж обленерго та знеструмлення населених пунктів. Тривають ремонтні роботи.

Мережеві обмеження в інших регіонах відсутні, ліміти до областей не доводилися.

На всіх енергооб’єктах, які раніше зазнали пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян, тривають ремонти для відновлення їх функціоналу та підвищення надійності передачі електроенергії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки