17.02.2023

ОК "Південь": вороже корабельне угрупування в Чорному морі збільшилось

Ворог збільшив корабельне угруповання в Чорному морі до 12 одиниць, серед яких вже чотири ракетоносії (один – підводний), загальний залп "Калібрів" може сягати 28-ми.

Також присутній один великий десантний корабель.

Про це повідомило сьогодні Оперативне командування "Південь".

Загалом, за оцінкою військових, ситуація в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою, але контрольованою.

– Противник продовжує застосовувати безпілотні розвідники, аби виявити позиції Сил оборони на Херсонщині та здійснює поодинокі удари дронами-камікадзе типу "Ланцет", в тому числі і по сільськогосподарських площах деокупованих територій. Не виключена практика таким чином активізовувати залишені там міни.

– На територіях, де тривають стабілізаційні заходи, збільшується число постраждалих серед місцевого населення – через підриви. Люди нехтують обмеженнями і попереджувальними знаками, заглиблюються в лісосмуги, намагаючись скоротити дорогу, відхиляються від перевірених маршрутів.

Внаслідок такої необачності тільки цього тижня в Бериславському районі сталося три підриви (дві автівки та четверо людей). Двоє загинули, ще у двох – важкі поранення. Всього на Херсонщині через недотримання норм та обмежень, встановлених в районах імовірного замінування, загинули 9 і були поранені 8 людей.

– Протягом минулої доби ворог понад 80 разів обстріляв мирні населені пункти і території Херсонщини і Миколаївщини. Через це троє цивільних загинули, семеро отримали поранення. Було пошкоджено 22 будівлі та газогін.

– Нашою авіацією нанесено 2 удари по районах зосередження живої сили ворога в Голій Пристані та Піщанівці. А ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 81 вогневе завдання. Підтверджені втрати ворога – 18 окупантів, 6 одиниць техніки, серед яких пускова установка С-300, 2 крупнокаліберні гармати "Гіацинт-Б", 3 одиниці автомобільної техніки.

Знищено 5 складів боєприпасів та спостережний пост, в тому числі на островах Лівобережжя.

– Мінна небезпека чорноморського узбережжя і прибережних вод залишається на досить високому рівні. Потужні шторми та хвилювання моря сприяють принесенню зірваних мін до берега і створюють максимальну небезпеку. Так, вчора до одного з пляжів Одещини винесло такий сюрприз, який загрожував здетонувати будь-якої миті. Фахівці групи розмінування контрольовано знищили просто в місці виявлення.

"Не наражайте себе на небезпеку в заборонених для відвідування місцях, не ігноруйте попередження про повітряну тривогу, будьте пильними і свідомими, про підозрілі об’єкти, осіб та їх діяльність негайно сповіщайте компетентні органи", – закликає Оперативне командування "Південь".

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки