11.02.2023

На завтра мешканцям Одеси і області обіцяють день без відключень світла

На завтра, 12 лютого, Національна енергетична компанія "Укренерго" не надала обмежень споживання електроенергії. Це дозволить у неділю не вимикати світало в Одеській, Дніпропетровській, Київській областях і в Києві.

Про це повідомили сьогодні у ДТЕК, зазначивши, втім, що в разі перевантаження мереж можуть бути обмеження згідно стабілізаційних графіків.

Сьогодні ж міністр Герман Галущенко повідомив, що на одній з українських атомних електростанцій запустили два блоки. Це, за словами посадовця, суттєво зменшить дефіцит електроенергії і позитивно вплине на графіки відключень. Також він зазначив, що найближчим часом Україна зможе збільшити імпорт електроенергії з Європи до 2 ГВт (наразі імпортується біля 600 Мвт).

Нагадаємо, в Одеській області триває тестування нових графіків.

Загалом енергосистема України зазнала вже 14 ракетних атак ворога та 17 хвиль атак БпЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. На тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, в які наразі фіксується найбільший дефіцит.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки