07.12.2022

Наступна доба в Одесі має пройти без відключень електроенергії, – Одеська ОВА

Наступна доба в Одесі та Одеському районі має пройти без відключень електроенергії. Про це у своєму вечірньому зведенні повідомив начальник обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

На фото ДСНС: гасіння пожежі, яка виникла через влучання ворожої ракети в Одеській області

На фото ДСНС: гасіння пожежі, яка виникла через влучання ворожої ракети в Одеській області

«У ДТЕК та «Укренерго» з'явилася можливість перепідключити схему живлення, щоб вже цієї ночі забезпечити електроенергією всіх споживачів міста Одеси та Одеського району, аби прогріти місто впродовж доби без відключень», ‒ сказав очільник ОВА.

5 грудня російські терористи вдались до чергової масованої ракетної атаки по Україні. Противник випустив понад 70 ракет Х-101, Х-555, Х-22, Х-59, Х-31 П та «Калібр». Підрозділи ППО Сил оборони України знищили більшість з них – понад 60, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Під ураження потрапили житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури Вінницької, Київської, Миколаївської, Одеської та інших областей нашої держави.

Як заявив начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, найвідчутніший удар цього разу випав саме на нашу область. Лише по одній підстанції на Одещині ворог, як заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, випустив сім ракет. Вісім було збито над областю (всього цього дня в межах відповідальності Оперативного командування «Південь» наші захисники знешкодили 15 ворожих ракет – над Одещиною, Миколаївщиною та Черкащиною).

Після цього ракетного удару в Одесі 5 грудня зникла електроенергія та водопостачання, місто залишилось без світла, тепла і води (востаннє в історії таке «зневоднення» влаштували одеситам німецькі загарбники – 1941 року, сьогоднішні росіяни вирішили повторити здобутки своїх натхненників). Під час обстрілів руйнацій зазнали декілька приватних будинків, було поранено двоє людей. Пожежу, що виникла внаслідок терористичної атаки на об’єкті критичної інфраструктури, ліквідували рятувальники ДСНС. Відновлювальні роботи аварійно-ремонтні бригади розпочали практично одразу, повернувши електроенергію передусім до водонасосних станцій, лікарень, пологових будинків, міських котелень.

Загалом, за оцінками Національної енергетичної компанії «Укренерго», завдяки блискучій роботі сил Протиповітряної оборони ворог не досяг поставлених цілей – нанести енергосистемі такий же обсяг пошкоджень, який був під час атаки 23 листопада, порушити її цілісність та занурити Україну у темряву і холод.

Зазначається, що найбільше постраждали Одеська та Київська області. Через пошкодження деяких електростанцій та частини електромереж в енергосистемі країни знизилось виробництво електроенергії, і для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах України було тимчасово застосовано аварійні відключення споживачів.

Сьогодні, 7 грудня, продовжується поетапне відновлення енергосистеми. На атомних станціях триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж, до планових показників.

Вранці НЕК «Укренерго» повідомила, що складна ситуація зберігається на сході країни – ворог вчора ввечері повторно обстріляв одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури, в той час, як температура в цьому регіоні досягла позначки -17 С. Наразі тривають цілодобові аварійно-ремонтні роботи.

Також ремонтні бригади працюють над ліквідацією наслідків ракетної атаки в Київській та Одеській областях, налагоджують електропостачання регіонів за резервними схемами.

В енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит, всім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. На жаль, вже є регіони, де перевищено ліміти споживання, тому застосовано режим аварійних відключень. «Це вимушений крок, застосований для збереження балансу в енергосистемі. Залежно від того, як буде відновлюватись виробництво електроенергії, ліміти на її споживання теж будуть змінюватись», – зазначають в «Укренерго».

Відео: ДТЕК Одеські електромережі

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки