02.12.2022

«Зернова ініціатива»: сьогодні з портів Великої Одеси вийшли сім суден з агропродукцією

У рамках «Зернової ініціативи» сьогодні з портів Великої Одеси (Одеського, Чорноморського та Південного) вийшли сім суден з 287,4 тис. тонн агропродукції для країн Азії.

Серед них балкер AL SAAD з 55 тис. тонн пшениці для Індонезії, яка потерпає від продовольчої кризи.

Про це повідомила Адміністрація морських портів України.

Тим часом до порту Одеси зайшло третє судно зайшло під завантаження 25 тис. гуманітарної пшениці від України для Сомалі. Балкер Neva – це третє за рахунком судно в рамках програми, започаткованої Президентом України Володимиром Зеленським в партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН. Її мета – допомога бідним країнам у боротьбі з голодом.

Друге судно, BC Callisto, сьогодні завершує в порту Чорноморська завантаження 30 тис. тонн пшениці, які будуть відправлені до Ефіопії.

Очікується, що порти до кінця весни приймуть понад 60 суден, які доставлять українську пшеницю для бідних країн.

«Україна системно виконує свої зобовʼязання у рамках «Зернової Ініціативи» та продовжує працювати над розвитком ініціативи Президента Володимира Зеленського Grain from Ukraine. Ми вдячні країнам-учасницям проєкту та впевнені, що спільними зусиллями зможемо не тільки боротися зі світовим голодом, але й зберегти за Україною статус ключового експортера агропродукції», – сказав Олександр Кубраков, віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Загалом з початку роботи «зернового коридору» Україна експортувала 12,7 млн тонн агропродукції.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки