07.05.2022

Біля острова Зміїний потопили ворожий десантний катер (відео)

Українські захисники нанесли черговий успішний удар по ворожих позиціях на тимчасово зайнятому росіянами острові Зміїний. Про повідомили в командуванні Військово-морський Сил України.

«Серна». Ілюстративне фото

«Серна». Ілюстративне фото

Ударним безпілотним комплексом національного флоту «Bayraktar TB2» було уражено десантний катер росіян проєкту 11770 «Серна» та два зенітних ракетних комплекси «Тор» (ці ЗРК були доставлені на острів для ведення вогню по материковій Україні).

Крім того, за повідомленням Оперативного командування «Південь», зафіксовано влучання у будівлю, в якій перебували окупанти. Остаточні втрати ворога уточнюються.

Десантний катер проєкту 11770 «Серна» — серія російських швидкісних десантних катерів, які призначені для висадки на необладнаний берег або зняття з нього бойової гусеничної, колісної та іншої військової техніки загальною масою до 45 тон, а також передових підрозділів десанту із озброєнням (92 особи) з швидкістю в 30 вузлів.

Таким чином, український острів Зміїний, що здавна називали «ключем до Чорного моря», набуває слави морської Чорнобаївки, перетворюючись для ворога на точку неповернення.

Відео: Міністерство оборони України.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки