03.05.2022

В Одеській затоці знешкоджено міну, а в небі – збито ворожий безпілотник

В Одеській затоці знешкоджено міну, яка спливла на поверхню води. Аби відвернути небезпеку для населення, спрацювали фахівці підривної команди Військово-морських Сил ЗСУ.

Про це повідомили сьогодні в Оперативному командуванні «Південь», наголосивши, що підрив міни – контрольований, небезпеки немає.

НАГАДУЄМО: перебування та прогулянки узбережжям, в безпосередній близькості від води, наразі небезпечні, тому пляжно-купальний сезон треба відтермінувати до Перемоги.

Речник ОК «Південь» Владислав Назаров також повідомив про знищення в одеському небі чергового ворожого безпілотного літального апарату «Форпост». Йдеться про БпЛА, здатний не лише вести розвідку, а й нести на собі бомби. Його ліквідували при спробі зайти з моря. «Завдяки оперативному і влучному реагуванню сил Протиповітряної оборони в морі він і залишився», – додав офіцер.

Ще про поточну обстановку на півдні України – в оперативному зведенні ОК «Південь».

Протягом ночі наші підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті рубежі. А ворог продовжував спроби повітряної розвідки за допомогою безпілотних літальних апаратів. Над Миколаївщиною нашими підрозділами влучно знищено два таких лазутчики, рештки яких впали у воду.

І все ж таки ближче до світанку Миколаїв знов вкрило обстрілами з реактивної системи залпового вогню «Смерч». Вражено об’єкти критичної інфраструктури. На щастя, жертв та постраждалих нема.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 40 вогневих завдань. Вздовж адмінкордону Миколаївської та Херсонської областей знищено пункт управління ворожим військом, три склади з боєприпасами, один – з пально-мастильними матеріалами та декілька пунктів зосередження живої сили та техніки. Загальні втрати уточнюються.

Північно-західна частина Чорного моря, як і раніше. заблокована для судноплавства, перебуває під контролем корабельного угруповання чорноморського флоту окупантів.

Імовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою, вкотре попереджає Оперативне командування «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки