30.03.2022

За минулу добу західні кордони України перетнули понад 58 тисяч людей, – Держприкордонслужба

За минулу добу, 29 березня, західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули понад 58 тисяч осіб та більше 13 тисяч транспортних засобів.

У порівнянні з попередньою добою інтенсивність пасажиропотоку на західній ділянці кордону майже не зазнала змін, повідомляє Державна прикордонна служба України.

З України минулої доби вибули 36 тисяч осіб. Понад 22 тисячі з них для перетину кордону обрали українсько-польську ділянку. Нагадуємо: крім того, потрапити до країн ЄС можна через пункти пропуску на межі з Угорщиною, Словаччиною, Румунією. Вільними залишаються також пункти пропуску на кордоні з Республікою Молдова.

До України за минулу добу прибули майже 22 тисячі осіб, понад 18 тисяч з яких – українці. Загалом, з початку відкритої збройної агресії до України прибули близько 497 тисяч наших співгромадян.

В ДПСУ нагадують, що усі пункти пропуску на західному кордоні (крім ППр «Дзвінкове») працюють у цілодобовому режимі. Крім оформлення людей і транспорту, за минулу добу на західних кордонах було оформлено майже 570 транспортних засобів з гуманітарними вантажами.

Держприкордонслужба рекомендує відстежувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС і Молдови (на Буковині) на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Дані оновлюються кожні три години.

Усіх громадян закликають: на кордоні дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону і не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону!

Нагадаємо: за даними ООН від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії з України виїхали понад 4 мільйони людей.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки