25.03.2022

29-та доба війни: підсумки дня – в зведенні Генштабу ЗСУ

Завершилася двадцять дев’ята доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. ЇЇ підсумки – в оперативному зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Завдання окупантів щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення міста Київ та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані. Противнику вдалось частково досягти успіху в Донецькому операційному районі, щодо продовження тимчасового утримання сухопутного коридору між ростовською областю та тимчасово окупованою АР Крим.

Ворог продовжує поповнення втрат, здійснюючи заходи підготовки та переміщення резервних підрозділів збройних сил російської федерації.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив.

На Поліському напрямку ворог визначеним угрупуванням наступальних дій не проводив, продовжив нанесення артилерійських та авіаційних ударів, намагається відновити положення своїх сил в районах міст Києва та Макарова.

На Сіверському напрямку противник силами визначених підрозділів намагається зосередити сили і засоби для відновлення наступальних дій. Здійснює невдалі спроби блокування Чернігова. На Броварському напрямку перейшов до оборони, здійснює інженерне обладнання позицій.

Ймовірно, противник намагатиметься вчергове відновити наступальні дії у напрямку на міста Бровари та Бориспіль з метою блокування столиці України, міста Києва, зі східного напрямку.

На Слобожанському напрямку противник здійснює блокування міст Суми та Харків. Завдає ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Намагається поновити наступальні дії в районі міста Ізюм, несе втрати.
Відзначається виведення окремих підрозділів окупаційних військ, що діють у зазначеному районі, на територію російської федерації у зв’язку з втратами більше ніж 50 відсотків особового складу.

На Донецькому напрямку противник утримує займані рубежі. Основні зусилля зосереджує на захопленні міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь, успіху не має.

На Запорізькому напрямку силами до п’яти БТГр перейшов до оборони.

На Південнобузькому напрямку противник силами угруповання займає встановлені рубежі оборони, намагається здійснювати заходи з відновлення боєздатності підрозділів та поповнення запасів.

В Азовській операційній зоні, за уточненою інформацією, в ході нанесення удару по зайнятому окупантами порту Бердянськ, знищено великий десантний корабель “Саратов”. Великі десантні кораблі “Цезарь Куников” та “Новочеркаськ” отримали пошкодження. Триває уточнення інших втрат противника.

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 24.03 станом на ранок орієнтовно склали:

особового складу– близько/ about 15800 осіб,
танків ‒ 530 од,
бойових броньованих машин ‒ 1597 од,
артилерійських систем– 280 од,
РСЗВ – 82 од,
засоби ППО – 47 од,
літаків – 108 од,
гелікоптерів – 124 од,
автомобільної техніки – 1033 од,
кораблі /катери – 4 од,
цистерн з ПММ – 72,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 50.
Спеціальна техніка – 16.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Віримо у Збройні Сили України! Зберігаємо спокій! Слава Україні!


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки