10.03.2022

Окупанти перейшли до «сирійського варіанту», – радник офісу Президента

Після вчорашньої атаки окупантів на пологовий будинок в Маріуполі стало остаточно зрозуміло, що російська армія перейшла до так званого «сирійського варіанту».

На фото ДСНС з Харкова - наслідки ударів окупантів по житлових кварталах

На фото ДСНС з Харкова - наслідки ударів окупантів по житлових кварталах

Йдеться про оточення та терор великих та маленьких міст, щоб принести страждання цивільному населенню.

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив радник офісу Президента України Олексій Арестович.

Він повідомив також, що на даний момент найзапекліші бойові дії ведуться в Маріуполі, Харкові, Охтирці та Миколаєві;

Щодня є спроби зробити гуманітарні коридори, сьогодні вони запрацюють, але поки противник свідомо зриває евакуацію з Маріуполя. Керівництво країни зробить усе, щоб евакуювати людей звідти, запевнив Арестович.

Спікер, крім того, проінформував про наступне:

За минулу добу ЗСУ завдали не менше семи потужних ударів по противнику, знищено двох командирів полку ЗС РФ. Це сталося у напрямах Броварів, Ізюму, Миколаєва, Нікополя та Кривого Рогу, куди ворог направив окремі батальйонні групи.

ЗСУ взяли населений пункт Дергачі під Харковом, таким чином обрізавши комунікацію між північним угрупуванням російських військ під Харковом та тим, що залишилося в Ізюмі.

Українська авіація, ракетні війська та артилерія продовжують завдавати ударів по армії РФ. Прогнозується, що найближчим часом ситуація змінюватиметься на користь України;

Щодо гуманітарної ситуації в захоплених містах: для її забезпечення докладаються всі зусилля, необхідне фізичне знищення ворога на полі бою.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки