05.03.2022

Відліталися. Командування Повітряних Сил України – про сьогоднішні втрати ворога

Сьогодні, 5 березня, російські окупанти знову зазнають чергових втрат від протиповітряної оборони Сил оборони України. Перелік від командування Повітряних Сил.

Отже, протягом дня окупанти втратили:

Три вертольоти самотужки збив морський піхотинець ВМС ЗСУ.

Один штурмовик Су-25 та один вертоліт збили військовослужбовці оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ.

Два винищувача-бомбардувальника Су-34 збили військовослужбовці оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ.

Два літаки Су-30 СМ збили військовослужбовці повітряного командування «Південь» Повітряних Сил ЗСУ.

Також протиповітряна оборона збила БпЛА «Орлан-10» та кілька крилатих ракет, що летіли в мирні українські міста.

Загалом станом на 23:00 5 березня втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 44 літаки та 44 вертольоти (йдуть нога в ногу).

Ворожих льотчиків, які катапультувались і вижили, знайшли українські воїни. Їм надано медичну допомогу і вони уже дають свідчення за злочини путінського режиму перед людяністю.

Один із взятих в полон льотчиків – пілот штурмовика Су-34. Він катапультувався після того, як був збитий фахівцями ППО, які боронять від оккупанта Чернігів. Намагався втекти, але його впіймали. Не для збереження йому життя, а для міжнародного трибуналу за всі ті злочини, які його країна вчинила проти України і її людей. За всіх жінок, дітей, чоловіків, чиї життя вони забрали.

Варто відзначити й роботу ударної авіації Повітряних Сил – бомбардувальників Су-24м та штурмовиків Су-25, які здійснили кілька авіанальотів на ворожі колони, завдавши потужних ракетно-бомбових ударів.

В цілому з початку війни українська армія, за оцінками журналу Forbes, знищила російської техніки на 3 млрд. дол. Зокрема, знешкоджені українцями танки коштували країні-агресору 1 млрд. дол., а літаки та вертольоти – 1,1 млрд. дол.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки