21.02.2022 | Культура

«Ми прагнемо емоційно зігріти дітей»: Virtual Film Club пропонує безкоштовне навчання для юних кіноаматорів в Україні

Кіноосвітній проєкт Virtual Film Club, започаткований оргкомітетом Міжнародного дитячого кінофестивалю NEXT та London Film School, пропонує безкоштовне навчання для групи юних шанувальників кіно в Україні.

Фото (архив) Евгения Волокина

Фото (архив) Евгения Волокина

Про це повідомила продюсерка МДКФ NEXT і кураторка проєкту Ольга Щербакова, зазначивши, що з такою ініціативою виступили співорганізатори Virtual Film Club/Віртуальний кіноклуб з London Film School. За словами ініціаторів безкоштовного курсу, таким чином вони хочуть підтримати українських дітей, «зігріти їх емоційно», давши змогу і в нинішній напружений час, сповнений тривоги через загрозу агресії Росії, займатися творчістю.

Нагадаємо, основна мета проєкту – надати його юним учасникам, дітям та підліткам, можливість розширити свої обрії в сфері виробництва кіно- й відеоконтенту, долучити до вивчення процесу кіновиробництва, дати їм нові знання й практичні навички під час створення власного фільму.

Навчання стартуватиме 5 березня 2022 року й відбуватиметься у режимі онлайн протягом шести тижнів (щотижня заплановано проведення однієї півторагодинної сесії). Заняття проходитимуть в двох вікових групах (перша – діти 7-11-ти, друга – 12-15-ти років), у старшій – англійською мовою (з українським перекладом).

Йтиметься про професійні чинники в створенні кіно на кшталт основних ресурсів виробництва, композиції кадру, світла й тіні, кольору тощо. Передбачено багато вправ і домашні завдання. Учасникам знадобляться смартфон/камера, ноутбук/комп’ютер. Онлайн-сесії відбуватимуться у Zoom, завантажувати відео та працювати у класі діти будуть із додатком Padlet (завантажувати додаток не потрібно, він буде доступний під час сесій). Результатом навчання має стати короткометражний фільм, створений групою і змонтований професіоналами (приклад одного із фільмів: переможець VII МДКФ NEXT “Making Sence”).

По закінченні курсу випускники отримають сертифікат від London Film School – кіноінституції, що працює на світовому ринку більш, ніж 60 років. Основна складова філософії закладу – традиції плюс інновації – місце тяжіння для талановитих креативних людей, які завжди знаходять себе у світовій кіноіндустрії.

Додамо: Virtual Film Club/Віртуальний кіноклуб, спільний проєкт Міжнародного дитячого кінофестивалю NEXT та London Film School, – перший досвід співпраці з цією авторитетною інституцією в Україні.

Якщо є зацікавлення, організатори просять вислати дані по дитині на email – nextfilm@ukr.net

Питання можна задати за телефоном: 066 737 37 17

Трейлер з онлайн-сесій London Film School можна подивитись за посиланням.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки