14.12.2021 | Социальная сфера

Створення належних умов праці — задля попередження виробничого травматизму

Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області взяли участь у семінарі-нараді колективу ТОВ "КСІМЕКС КТА", розташованому в Одесі.

У заході також брали участь керівництво, посадові особи, керівники підрозділів, інженерно-технічні працівники підприємства, що займається реалізацією проектів систем електропостачання та систем автоматизації.

Йшлося передусім про виробничий травматизм в енергетичній та будівельній галузях Одеської області. Привернення уваги керівників підрозділів підприємства до необхідності створення належних умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров’я та проведення роботи щодо попередження виробничого травматизму — з цією метою було організовано семінар-нараду.

Головний державний інспектор Олександр Усік повідомив, що основним завданням є створення умов, які відповідають необхідній безпеці праці і нормам санітарії та гігієни. Він підкреслив, що, за вимогами Закону України «Про охорону праці», роботодавець забезпечує працівників справною технікою, інструментами, пристосуваннями, усім, що дозволить створити міцний захист і суттєво знизити травматизм на виробництві.

У зв’язку з цим представник Головного управління нагадав про необхідність додержуватися вимог безпеки праці на робочих місцях, нормативних актів з охорони праці, тому що за цим стоїть життя людини. Також звернув увагу присутніх на організаційні та технічні заходи для безпечного виконання робіт в електроустановках, видачі наряду-допуску, розпоряджень, забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту.

Під час семінару-наради було розглянуто вимоги законодавчих документів з охорони праці.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки