01.12.2021 | Социальная сфера

Держпраці: як попередити нещасні випадки на будівельних майданчиках

За 11 місяців нинішнього року на суб’єктах господарювання будівельної галузі у м. Одеса сталося 8 нещасних випадків, які пов’язані з виробництвом, з них два – зі смертельним наслідком.

Основна причина нещасних випадків: невиконання вимог інструкцій з охорони праці. Тому фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області особливу увагу приділяють питанню попередження нещасних випадків під час виконання робіт підвищеної небезпеки на будівельних майданчиках Одеси та регіону .

Інспекторами відділу нагляду у будівництві, котлонагляді та за підйомними спорудами Головного управління було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу на будівельних об’єктах з працівниками ТОВ «П.С. Білдінг» та ТОВ «СТІКОН».

Фахівці звернули увагу учасників заходу на передбачені чинним законодавством вимоги щодо безпечного облаштування і утримання будівельних майданчиків, виробничих дільниць та робочих місць, використання засобів колективного захисту та забезпечення охорони праці під час організації та виконання робіт на висоті. Також проведено роз’яснювальну роботу щодо недопустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Працівників поінформовано стосовно важливості додержання законодавства про працю. Фахівці Головного управління наголосили, що працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеській області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки